Föreningen

Föreningen Fri från narkotika rf är en självhjälps sammanslutning som främst stöder anhöriga och närstående till olika narkotikamissbrukare.
Vi har träffar 1/gång i mån samt ytterligare vid behov. Adress och mötespunkt enligt överenskommelse.

Där delar vi erfarenheter och stöder varandra samt delar kunskaper vi fått i samband med att våra närstående använt eller använder narkotika. Fikar tillsammans och samtalar med tryggheten att få vara bland andra som har liknande erfarenheter och som förstår och har tystnadsplikt.

Vi har en jour telefon 040 8377115, som vem som helst får ringa till för rådgivning eller bara samtala. Den bemannas av någon från styrelsen, helt ideellt, i stort sett dygnet runt.

Allhelgonahelgen brukar vi delta i ljusmanifestation över narkotikans offer som genomförs på olika platser i Norden.

Vi vill också motivera missbrukare till vård och nykterhet, bl.a. genom att ta aktiv ställning MOT narkotika men inte mot narkomanen.

Styrelsen skriver insändare och uppmanar enskilda att skriva egna i narkotikafrågan.

Vi jobbar också med att få beslutsfattare och myndigheter att få insikt i främst anhörigas problematik samt hålla en restriktiv narkotikapolitik.

Några av oss delar med oss, informerar och sprider kunskaper om att vara anhörig och narkotika genom att besöka t.ex. skolor. Vi skickar varje år ett lite infoblad till hushållen på Åland och där igenom även värva medlemmar till FFN (Fri från Narkotika rf).

Flera gånger per år ordnar vi intressanta föreläsningar här hemma eller reser till andras föreläsningar, konferenser och workshops.

Vi har och hoppas att få igen, skicka anhöriga på kurs i FMN´s (Föräldrar Mot Narkotika) regi i Stockholm, om beroendeutveckling, möjliggörande och medberoende.

Verksamheten bedrivs med hjälp av PAF medel (penning automat föreningen), medlemsavgifter (10/år/medlem) och donationer.

Målsättningen är att FRITT från politiska och religiösa bindningar verka för att :

* stöda anhöriga som drabbats narkotikabruk
* förebygga samt hindra  användning av narkotika
* hjälpa missbrukare till vård och utvecklande av vårdformer
* öka kunskaperna om narkotikans verkningar i samhället och bland beslutsfattare
* sprida kunskaper om beroendesjukdom och möjliggörande
* medverka till en restriktiv narkotikapolitik

2 svar till “Föreningen

  1. hej hej. Jag har nyss blivit medlem i föreningen fri från narkotika. Jag undrar kommer ni lägga upp info när verksamhets möten hålls likaså om ni har föreläsningar osv här på er hemsida eller via mailen. Jag är intresserad med föreläsningar och seminarier om kampen emot droger likaså med få svara i er hjälp telefon.

    • Hej! Jo vi kommer att lägga upp information om vad som är på gång…
      Vi har styrelsemöte nu på måndag och har börjat på förberedelserna inför kommande vårmöte. Hoppas vi ser många medlemmar komma upp på vårmötet. 😉 MVH Johan H. ordf. FFN-Åland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s